Home » Overzicht woningen » Woningaanbod » Limburg » Jabeek » Dorpstraat 17

Dorpstraat 17 6454 AG Jabeek


Vraagprijs: € 475.000,- k.k.
Type woning: Woonboerderij/landhuis
Aantal kamers: 12
Perceeloppervlakte: 1380
Bouwjaar: 1945
Aanvaarding: In overleg
Info: Makelaar Parkstad Heerlen Kerkrade
WitteWoning Makelaars Parkstad 06-27158181

Wat kost deze woning u per maand?
Ik wil graag een vrijblijvend hypotheekadvies

Objectomschrijving

In de dorpskern van Jabeek ligt aan de Dorpstraat 17 en 17a deze prachtige goed onderhouden carréboerderij uit de 18e eeuw en deels 19e eeuw met nieuwbouw uit 1945 en verdere renovatie vanaf 1980 tot heden. Dit prachtige object omvat een ruime woning en een keurige bedrijfsruimte, thans in gebruik als galerie, die met elkaar in verbinding staan middels het gebouw boven de boogpoort. De bedrijfsruimte heeft gedeeltelijk als bestemming detailhandel. Dit unieke object is voorzien van een prachtige achtertuin en is gelegen op een ruim perceel van 1.380 m². De woonoppervlakte bedraagt circa 400 m² en de inhoud is circa 1400 m3.

Indeling:

Souterrain:
Provisiekelder.

Begane grond:
Het woongedeelte van dit object heeft twee ingangen. Via de eerste entree bereikt men een hal/gang met stenen vloer, deur naar kelder, doorloopkamer, keuken en trap naar verdieping.
De keuken met tegelvloer en vloerverwarming is verdeeld in een werkgedeelte en een leefgedeelte. Het werkgedeelte bestaat uit een moderne aanbouwkeuken met 5-pits gasfornuis met afzuigunit, magnetron, bakoven, vaatwasser en losse koel/vriescombinatie. Het leefgedeelte is een ruime gezellige kamer met een kachel en openslaande deuren naar het overdekt terras op de binnenplaats.
De tv-kamer links van de entree heeft een doorgang naar de ruime hal van de entree in het achterdeel van de woning. Deze ruime hal met houten plankenvloer is voorzien van een toiletruimte, een cv-ruimte, deur naar binnenplaats en een trap naar de eerste verdieping. Via de doorgang naar het achterdeel van de woning bereikt men een ruime slaapkamer met aansluitende kleedkamer en zeer luxe nieuwe badkamer met inloopdouche, modern badkamermeubel met wastafel, hangtoilet, designradiator en deur naar wasruimte met aansluitingen wasapparatuur.
Doordat we alle voorzieningen op de begane grond aantreffen, is deze woning levensloopbestendig.

Via de binnenplaats hebben we toegang tot de multifunctionele ruimte achter het woongedeelte. Deze ruimte is uitermate geschikt als feestruimte maar ook als ontmoetingsruimte en is voorzien van een bargedeelte en een plavuizenvloer met vloerverwarming. Via de vele ramen is er een optimaal tuincontact. Middels de werkruimte aan de zijkant kan er een extra vaste trap naar de woonkamer op de eerste verdieping worden gerealiseerd.

De bedrijfsruimte op de begane grond heeft een eigen huisnummer, namelijk 17a en is thans in gebruik als galerie, maar biedt vele mogelijkheden om ook anders te gebruiken. De ruimte is circa 20 meter lang en 4 meter breed en is voorzien van een toiletruimte, een pantry met close-in boiler, eigen meters voor gas en elektra en een deur naar de achtertuin. Via een vaste trap is de vide boven de galerieruimte toegankelijk. Via de kamer van het poortgebouw heeft men tevens doorgang naar het woongedeelte.

Eerste verdieping:
Woongedeelte:
Via de trap in het achtergedeelte van de woning bereikt men een overloop met toegang tot de ruime woonkamer van circa 75 m2 met houten plankenvloer, allesbrander, pantry, brede dakkapel met veel lichtinval en prachtig uitzicht op achtertuin. Het houten spant is zichtbaar hetgeen een ruimtelijk gevoel geeft.
Via de trap in het voorste gedeelte van de woning bereikt men de overloop met deuren naar twee slaapkamers en tweede badkamer. Via de tweede slaapkamer is er een doorgang naar de atelierruimte boven het poortgebouw en verder naar de galerieruimte.

Bedrijfsgedeelte:
De eerste verdieping van de galerieruimte bestaat hoofdzakelijk uit de vide met een mooi uitzicht over de galerie op de begane grond en over de achtertuin middels de grote glazen pui aan de achterkant.

Binnenplaats:
Via de boogpoort bereikt men de unieke binnenplaats van deze hoeve die grotendeels is bestraat en voorzien van siergrind. Hier komt de eigenaar tot rust op het overdekte terras bij de keuken en onder de overkapping bij de houtopslag. Ook bij slechter weer kan men hier tot in de late uurtjes lekker buiten zitten en genieten van al het moois hetgeen dit object te bieden heeft. Loopt men langs de galerieruimte naar de achtertuin dan komt men in een prachtig aangelegde tuin met veel privacy, paden, ruim gazon en velerlei soorten beplanting. Achter in de tuin ligt nog een ruim bemeten tuinhuis van circa 25 m2 dat als opslagruimte of hobbyruimte geschikt is.

Overig:
Deze prachtige carréboerderij is gelegen in de woonkern van Jabeek in de gemeente Onderbanken met uitvalswegen naar Sittard, Heerlen en Maastricht. Maar ook het Belgische en Duitse achterland is gemakkelijk bereikbaar. Met de aanleg van de buitenring wordt de reistijd nog een stuk korter.
In de loop der tijd zijn er vele renovaties aan dit object uitgevoerd. Zo zijn recentelijk de daken vernieuwd in 1980 en in 1995/2005 (met Unidek isolatie). Het glaswerk bestaat grotendeels uit dubbele beglazing.
Door de twee huisnummers is dit object geschikt voor dubbele bewoning. Door de bestemming detailhandel op het bedrijfsgedeelte kan dit gedeelte voor vele doeleinden worden gebruikt. Dit unieke object valt op door het ruime perceel, het grote woonoppervlak en de enorme inhoud maar biedt vanaf de straatkant een normale aanblik.

Bezichtiging:
Als u interesse heeft in een bezichtiging, neem dan contact op met ons kantoor en we zullen in overleg met de eigenaar voldoende tijd nemen om u kennis te laten maken met dit unieke object.
Ligging woning: In rustige straat
Soort bouw: Traditionele bouw
Woonoppervlakte: 400
Inhoud: 1400
Tuin: Achtertuin en binnenplaats
Berging: Kelder- en buitenberging
Garage: Binnenplaats
Verwarming: cv-combiketel
CV-ketel: Nefit
Isolatie: Dak- en vloerisolatie
Openhaard: In woonkamer en keuken